Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τούρτα Παγωτό πραλίνα



ΥΛΙΚΑ

  • 1 παντεσπάνι έτοιμο εμπορίουγια τσέρκι Νο.24
  • 3-4 κ.σ  merenda
  • 1 σφηνακι κονιακ 
  • 1 μορφατ χτυπημενο σε σαντιγι
  • 1 κ.σ αχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλια
  • Μπισκοτακια γλωσσες για τη διακόσμηση(περιπου 15 τεμχ) 
  • Φράουλες για την διακόσμηση

  • Για το παγωτό πραλίνα 
    • 1 ζαχαρουχο γαλα
    • 1 μορφατ
    • 3-4 κ.σ  merenda
    • 3 κ.σ κακαο σκονη 


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε πανω σε μια πιατελα μεσα σε ενα τσερκι το παντεσπανι.
  • Διαλυουμε σε ενα μπρικι το κονιακ με τη μερεντα και ζεσταινουμε ελαφρα μεχρι να εχουμε ενα ρευστο μειγμα.
  • Απλωνουμε το μειγμα μερεντας πανω στο παντεσπάνι
  • Χτυπαμε στο μιξερ τα υλικα για το παγωτο μεχρι να εχουμε ενα αφρατο μειγμα που κανει κυματακια.
  • Αδειαζουμε το παγωτο πανω απο το παντεσπανι και το βαζουμε καταψυξη.
  • Μετα απο 2 ωρες και εφοσον εχουμε ενα σταθερο παγωτο (οχι εντελως παγωμενο) το βγαζουμε και απλωνουμε τη σαντιγυ.
  • Στολιζουμε στα πλαινα με τα μπισκοτακια, πασπαλιζουμε τα σπασμενα πουρακια και ξαναβαζουμε καταψυξη να παγωσει καλά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου