ΥΛΙΚΑ
1 παντεσπάνι έτοιμο εμπορίουγια τσέρκι Νο.24
3-4 κ.σ merenda
1 σφηνακι κονιακ
1 μορφατ χτυπημενο σε σαντιγι
1 κ.σ αχνη ζάχαρη
1 βανιλια
Μπισκοτακια γλωσσες για τη διακόσμηση(περιπου 15 τεμχ)
Φράουλες για την διακόσμηση
Για το παγωτό πραλίνα
- 1 ζαχαρουχο γαλα
- 1 μορφατ
- 3-4 κ.σ merenda
- 3 κ.σ κακαο σκονη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πανω σε μια πιατελα μεσα σε ενα τσερκι το παντεσπανι.
Διαλυουμε σε ενα μπρικι το κονιακ με τη μερεντα και ζεσταινουμε ελαφρα μεχρι να εχουμε ενα ρευστο μειγμα.
Απλωνουμε το μειγμα μερεντας πανω στο παντεσπάνι
Χτυπαμε στο μιξερ τα υλικα για το παγωτο μεχρι να εχουμε ενα αφρατο μειγμα που κανει κυματακια.
Αδειαζουμε το παγωτο πανω απο το παντεσπανι και το βαζουμε καταψυξη.
Μετα απο 2 ωρες και εφοσον εχουμε ενα σταθερο παγωτο (οχι εντελως παγωμενο) το βγαζουμε και απλωνουμε τη σαντιγυ.
Στολιζουμε στα πλαινα με τα μπισκοτακια, πασπαλιζουμε τα σπασμενα πουρακια και ξαναβαζουμε καταψυξη να παγωσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου