Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΛΑΓΑΝΑ



ΥΛΙΚΑ

600 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 ml  χλιαρό νερό
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
σουσάμι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη μαγιά με 150 ml χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και 100 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλεύρι και 350ml χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα,έως ότου δεν κολλάει η ζύμη.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη στο σχήμα της λαγάνας.Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε κάθε λαγάνα σε διάφορα σημεία,ώστε να γίνουν τα γνωστά βαθουλώματα της λαγάνας.Στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείφουμε με χλιαρό νερό την επιφάνεια των λαγανών και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αφήνουμε τις λαγάνες να φουσκώσουν μια ωρίτσα και στη συνέχεια τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου