Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ





Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Ζεστό νερό (περίπου 1-1 1/2 ποτήρι του νερού)
3-4 σακουλάκια λουκάνικα μπουκίτσες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα 1/2 ποτήρι ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό), τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα διαλύετε. Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι όλο μαζί και αρχίζετε να ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό νερό μέχρι να πάρετε μια ζύμη ελαστική (όπως περίπου είναι του ψωμιού). Την αφήνετε 1/4 να ξεκουραστεί. Παίρνετε μικρά μπαλάκια ζύμης τα ανοίγετε στην παλάμη σας και βάζετε στη μέση 1 λουκανικάκι. Το κλείνετε πολύ καλά. Φροντίζετε να αφήσετε και 1 μπαλάκι ζύμης σκέτο (χωρίς λουκανικάκι). Αραδιάζετε τα πιροσκάκια σε μια λαμαρίνα και τα αφήνετε 1/2 ώρα περίπου να φουσκώσουν. Βάζετε σε μια φριτέζα (αν δεν έχετε φριτέζα καλή είναι και η κατσαρολίτσα του γάλακτος) και βάζετε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνετε το μπαλάκι της ζύμης που κρατήσατε και το αφήνετε να πάρει το πολύ κάψιμο. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο μισό, πετάτε το καμμένο ζυμάρι και αρχίζετε να τηγανίζετε τα πιροσκάκια μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις μεριές.
                         
                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου