Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Άσπρη φασολάδα με κόλιανδρο και μοσχοκάρυδο






μισό κιλό φασόλια ξερά
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες
μισό ματσάκι σέλινο
ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι,πιπέρι
μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
νερό

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια(τα οποία έχουμε αφήσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)για δέκα λεπτά, αφότου πάρουν την πρώτη βράση.Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ώσπου να "γυαλίσει",προσθέτουμε το καρότο,το σοτάρουμε κι αυτό για δύο τρία λεπτά.Στη συνέχεια σοτάρουμε τα βρασμένα φασόλια και το σέλινο για δύο λεπτά περίπου.Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο,τον κόλιανδρο,το αλάτι και το πιπέρι.Στο τέλος,προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα φασόλια,σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.

                                                                                                        Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου