μισό κιλό φασόλια ξερά
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες
μισό ματσάκι σέλινο
ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι,πιπέρι
μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια(τα οποία έχουμε αφήσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)για δέκα λεπτά, αφότου πάρουν την πρώτη βράση.Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ώσπου να "γυαλίσει",προσθέτουμε το καρότο,το σοτάρουμε κι αυτό για δύο τρία λεπτά.Στη συνέχεια σοτάρουμε τα βρασμένα φασόλια και το σέλινο για δύο λεπτά περίπου.Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο,τον κόλιανδρο,το αλάτι και το πιπέρι.Στο τέλος,προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα φασόλια,σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου