Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καρυδόπιτα






20 κουταλιές της σούπας καρύδι
20 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
20 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
13 αυγά
ένα φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ούζο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό μισού λεμονιού
Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό κατά το σιρόπιασμα και η καρυδόπιτα κρύα.


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα.Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα καρύδια,το γαρύφαλλο και την κανέλα.Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι με την κανέλα,το γαρύφαλλο και τα καρύδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε.Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά,με κίνηση από τα τοιχώματα του σκεύους προς το κέντρο του μείγματος.Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο,μεσαίου μεγέθους,τετράγωνο ταψί και ψήνουμε στους 200 C.Το γλυκό θα είναι έτοιμο,όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο μείγμα και εκείνη βγει καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου